tvsantorini.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Νέο συλλαλητήριο στη Λέσβο – Στους δρόμους οι αγρότες

Κοινοποίηση

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να εμφανίζονται διατεθειμένοι για μπλόκα και πολώρους αποκλεισμούς…

Νέα κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στον κόμβο της Λάρσου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα που προτάσσουν οι αγρότες όλης της χώρας μας οδηγεί στη συνέχιση του αγώνα. Η κυβέρνηση με τα μέτρα «ψίχουλα» που μας πετάει πάνω στο τραπέζι και τη συνέχιση της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής που προωθεί κάτω από το τραπέζι, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο βιοπαλαιστής, ο μικρομεσαίος αγρότης – κτηνοτρόφος της χώρας δεν είναι στις επιλογές της, όσο αφορά τη στήριξή του για να μείνει στη δουλειά του, για να μείνει στο χωριό του.

Στα βασικά και δίκαια αιτήματα που μόνο αν υλοποιηθούν θα επιτρέψουν τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας δεν έδωσε καμία απάντηση. Ούτε καν δέσμευση. Αυτό οδηγεί όλον τον αγροτικό κόσμο στη κλιμάκωση του αγώνα του. Η Ομοσπονδία μετά από συνέλευση με τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού αποφάσισε ότι τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά η αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού.

Καλούμε όλες και όλους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, αμπελοκαλλιεργητές, μελισσοκόμους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, νέες και νέους να στηρίξουν τον αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας όχι μόνο για την επιβίωση τη δική μας αλλά όλου του λαού. Για να μπορούμε εμείς να παράγουμε φτηνά ποιοτικά και σε προσιτές τιμές προϊόντα προς όφελος και κατανάλωση όλων μας.

Μετά την απόφαση που πάρθηκε από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια για κλιμάκωση του αγώνα με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, καλούμε σε νέο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο κόμβο της Λάρσου.

Τα βασικά αιτήματα που μας βγάζουν στους δρόμους:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με μέτρα όπως:
Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου.
Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα.
Επιδότηση μέσων, εφοδίων, ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
— Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση πάνω σ’ αυτήν.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. (Ακαρπία της ελιάς).

–Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό.

— Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς, και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

— Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

— Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας».

¨Πήγη:www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τον E’ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

Ν. Χαρδαλιάς: Εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά – Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο