Μια Αυθεντική Αμπελοοινική Εμπειρία στη Θηρασιά
Η Μικρά Θήρα ανοίγει και φέτος τις πόρτες της, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν μια μοναδική αμπελοοινοποιητική εμπειρία στο πρώτο και μοναδικό οινοποιείο της Θηρασιάς. Για να φτάσει κανείς εκεί, αρκεί μια σύντομη διαδρομή με καραβάκι από τη Σαντορίνη, που σας μεταφέρει σε ένα νησί φημισμένο για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη γοητεία του ηφαιστείου.
Στον οικισμό του Ποταμού, το οινοποιείο Μικρά Θήρα αποτελεί ένα πρότυπο εγχείρημα που αναδεικνύει τον μοναδικό αμπελώνα του νησιού. Οι ιδρυτές του, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Βασίλης Τσακτσαρλής και Ιωάννα Βαμβακούρη, οραματίστηκαν ένα οινοποιείο που να εναρμονίζεται πλήρως με το κυκλαδίτικο τοπίο και τον τοπικό πολιτισμό. Η απόφαση να επιλεγεί η Θηρασιά, με την απομονωμένη και ανέγγιχτη φύση της, υπήρξε ταυτόχρονα πρόκληση και έμπνευση για τη δημιουργία ενός χώρου που ενώνει το παλιό με το νέο.
Το οινοποιείο περιβάλλεται από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες στη Θηρασιά, με την καλλιέργεια να επεκτείνεται και στη γειτονική Σαντορίνη, σε επιλεγμένα αμπελοτόπια του νησιού. Η εμβληματική ποικιλία του τόπου, το Ασύρτικο, βρίσκεται στο προσκήνιο, ενώ δίπλα του καλλιεργούνται οι ντόπιες ποικιλίες Αηδάνι, Αθήρι, Μαυροτράγανο και Μανδηλαριά. Η παραδοσιακή τεχνική της κουλούρας χρησιμοποιείται για να προστατεύει τους καρπούς από τις ακραίες συνθήκες του ήλιου και του αέρα, διασφαλίζοντας την ποιότητα του κρασιού.
Το οινοποιείο Μικρά Θήρα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης και γευσιγνωσίας, σε ένα περιβάλλον όπου το κρασί αφηγείται την ιστορία του τόπου. Οι επισκέπτες καλούνται να βιώσουν την παράδοση, τη γεύση και την πολυπλοκότητα των τοπικών ποικιλιών κρασιού μέσα από μια προσεγμένη και διασκεδαστική διαδικασία.
Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτό το μοναδικό οινοποιείο και να ζήσετε μια αληθινή εμπειρία που συνδυάζει το κρασί με την παράδοση και τον πολιτισμό της Θηρασιάς.