tvsantorini.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εισαγγελέας κατά Πισπιρίγκου: Το παιδί νοσηλευόταν και αυτή είχε το νου της στον Δασκαλάκη

Κοινοποίηση

Οι ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έδειξαν ποτέ μια μάνα σε πανικό, αλλά μια γυναίκα που είχε διαφορές με το σύζυγο της, υποστήριξε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Κατακεραύνωσε την Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελέας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, συνεχίζοντας την αγόρευσή της για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελική λειτουργός στράφηκε κατά της κατηγορούμενης μάνας, επισημαίνοντας τις ενέργειές της που δεν εμφάνιζαν μια μάνα σε πανικό. «Το μέλημα της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω και αυτή είναι μέσα. Ενώ το παιδί νοσηλεύεται, έχει το νου της στον κύριο Δασκαλάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εισήγηση της, επιχείρησε να καταρρίψει τις περιγραφές της κατηγορούμενης για όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, εντός και εκτός νοσοκομείων, καταλήγοντας πως γενικώς η κλινική κατάσταση του παιδιού ήταν καλή και δεν παρουσίαζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Η σχέση Δασκαλάκη – Πισπιριγκου

Μάλιστα, επεσήμανε τη σχέση της κατηγορούμενης με το παιδί της, καταδεικνύοντας πως οι ενέργειές της δεν έδειξαν ποτέ μια μάνα σε πανικό, αλλά μια γυναίκα που είχε διαφορές με το σύζυγο της, βάζοντας σε δύσκολη θέση το ίδιο το παιδί .

“Κατά τη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο, η κατηγορούμενη ενώ έχει ήδη χάσει 2 παιδιά κάνει αναρτήσεις στα social media και ενδιαφέρεται για το αν ο Δασκαλάκης φορά τη βέρα του ή αν δηλώνει στο Facebook παντρεμένος ή όχι. Το μέλημα της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω και αυτή είναι μέσα. Ενώ το παιδί νοσηλεύεται, έχει το νου της στον κύριο Δασκαλάκη υποστήριξε προσθέτοντας:

“Έχει βάλει το παιδί σε μια θέση να απαντάει για ποιο λόγο ζητάει να δει το μπαμπά της και μάλιστα το μαγνητοφωνεί. Λέει ευθαρσώς στο νοσηλευόμενο παιδί της να ζητάει από τον πατέρα της να έρθει, γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση(σσ όταν αργότερα στο νοσοκομείο αρνείτο να δει τον πατέρα του). Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί ήταν στην κατάσταση που ήταν και γιατί οι γιατροί έλεγαν για παιδοψυχολόγο. Είναι φυσιολογικό μια μάνα να λέει στο παιδί της γιατί το κανείς αυτό σε εμένα και στο μπαμπά, ενώ αυτό είναι νοσηλευόμενο; (…) Το έχει δηλητηριάσει το παιδί κατά του πατέρα της. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα δυο αδέλφια του να πεθαίνουν, που έχει δει τους γονείς του να μαλώνουν, που η μητέρα του της τα έχει πει όλα, όπως η ίδια είπε”.

Αναφέρθηκε δε και στα μηνύματα μεταξύ των γονιών της Τζωρτζίνας, διαβάζοντας μήνυμα του Μ. Δασκαλάκη: Της λέει κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια; Και δεν τον βρίζει, δεν κάνει τίποτα. Μετά την ανακοπή ως δια μαγείας επιστρέφει ο κ. Δασκαλάκης και οι σχέσεις αποκαθίστανται. Το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση”.

Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Σε άλλο σημείο της εισήγησης, περιγράφοντας τα όσα έγιναν γνωστά γύρω από την ανακοπή της Τζωρτζίνας, που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η εισαγγελέας υποστήριξε πως η κατηγορούμενη “δίχως να φωνάξει, δίχως να δείξει ότι είναι σε πανικό, απλά χτύπησε την πόρτα και μπαίνει στο γραφείο των γιατρών” για να ειδοποιήσει.

“Δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή δεν έχει αντιληφθεί τί γίνεται στη Τζωρτζίνα γιατί δεν έχει δει τίποτα τελικά ή έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν φώναζε”. Άλλωστε, “Αν η μητέρα είχε φωνάξει, ήταν σε πανικό, είμαι σίγουρη ότι θα το θυμόντουσαν όλοι στο περιστατικό, θα είχε ακούσει όλη η Πάτρα. Η κυρία κατηγορούμενη δεν ακούστηκε, δεν την άκουσε κανείς… Ιατρικές πράξεις δεν έκανε, αλλά ούτε ούρλιαξε, ούτε φώναξε, ενώ το παιδί της πάθαινε αυτό που έπαθε το άλλο παιδί της (σ.σ. Μαλένα) και είχε πεθάνει. Και αντιδρά με ψυχραιμία”.

Περιγράφοντας την προσπάθεια να σωθεί το παιδί από την ανακοπή, η εισαγγελέας υψώνοντας τον τόνο της φωνής της για τα όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση του γιατρού από τη υπεράσπιση, έκανε λόγο για «ηρωική προσπάθεια» του γιατρού μετά από 50 λεπτά προσπάθειας:

“Αλίμονο στην κοινωνία μας να σταματάνε οι γιατροί, γιατί δεν θα ζήσει ένας τέλειος άνθρωπος και ποιος θα κρίνει ότι τα ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Ποιος θα το κρίνει αυτό; «Δεν με ένοιαζε εγώ ήθελα το παιδί» είπε ακόμα και η κυρία κατηγορούμενη. Πως πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο ότι κακώς συνέχισε 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ; Πως μπορεί να λέγεται αυτό;”. Όπως τόνισε: “Είναι ευτύχημα που η Τζωρτζίνα έζησε και ο γιατρός, κ. Χασαπόπουλος, απέδειξε ότι ήταν ένα γιατρός άνθρωπος με Α κεφάλαιο και μπράβο του”.

Πηγη:NEWS24/7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα ΕΕΑ: Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά προβληματίζει έξι στα δέκα νοικοκυριά

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση» για το θαλάσσιο πάρκο

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη Δημοτική Αστυνομία 2024