tvsantorini.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Mπάρκας: O ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στις ευρωεκλογές

Κοινοποίηση

Στις εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο Κώστας Μπάρκας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στη εκπομπή του Ertnews, Newsroom, καθώς ξεκινά και το συνέδριο.

Σε ορισμένα σημεία των δηλώσεών του ανέφερε πως: «Νομίζω ότι η κρίση πέρασε, Θέλω να σας πω το εξής, μεγαλύτερη κρίση έχει Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Και το λέω αυτό γιατί με βάση την τελευταία ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το ΠΑΣΟΚ έχασε 52 βουλευτές του, δηλαδή το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, περίπου το 33% και το ΠΑΣΟΚ τους 11 από τους 32 παραπάνω σε παραπάνω ποσοστό.
Άρα κρίση είναι όταν ένα κόμμα, όταν βουλευτές δεν στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Και συνταγματικά να σας πω το Σύνταγμα λέει δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει και τη δεδηλωμένη.
Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας πάει μια χαρά γιατί ψηφίστηκε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και κρύβει στους συνομιλητές του ότι το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες και όχι από τους δικούς του, από τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος κρύβει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει βγάλει ένα ψήφισμα που λέει ότι στην Ελλάδα δεν πάνε καλά τα πράγματα, κυρίως με το κράτος δικαίου και με την ελευθερία που δίνεται στους δημοσιογράφους να κάνουν το επάγγελμά τους, να κάνουν τη δουλειά τους.
Και αυτή τη στιγμή κουβεντιάζουμε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι το μοναδικό κόμμα που μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές κάνει ένα συνέδριο, με δυσκολίες, βεβαίως κάνει συνέδριο, αν έχει τελειώσει η κρίση του».

Ακολούθως ανέφερε ότι: «Θεωρώ ότι το συνέδριο θα πρέπει να είναι το τέλος της εσωστρέφειας την οποία έχουμε στην οποία βρισκόμαστε, της περιδίνησης στην οποία βρισκόμαστε από τις εθνικές εκλογές από τον Ιούνιο.
Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα, δεν το κρύβω, αλλά συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα στο ενδιάμεσο αυτό και θα πρέπει να είναι η αρχή του ξεκινήματος, του νέου ξεκινήματος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο στις ευρωεκλογές ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που λέω είναι ότι προφανώς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ περιδίνηση, για να έρθω πάλι στα λεγόμενά μου, βρίσκεται σε μια διαρκή περιδίνηση, πρέπει αυτή η δουλειά, αυτό το πράγμα να σταματήσει. Κατά την άποψή μου δημιουργήθηκε ζήτημα και στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Δεν είναι κάτι το οποίο δεν μας ακούμπησε εμάς. Γιατί όταν λέγαμε ότι είναι ταυτοτικό ζήτημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επειδή λοιπόν ήταν ένα ταυτοτικό ζήτημα για εμάς, θεωρώ ότι μας γρατζούνισε.
Στο συνέδριο προκύπτουν κείμενα θέσεις για μια σειρά ζητημάτων, για τα εθνικά, για τα κοινωνικά, για το κοινωνικό κράτος, για την παιδεία, για την αστυνομία στην οποία προΐσταμαι ως αρμόδιος τομεάρχης.
Δεν θεωρώ ότι η αστυνομία είναι αυτό που λέγανε μάλλον πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι ένα γενικό κακό.
Βεβαίως πρέπει να δούμε την αστυνομία και τη λειτουργία της, το ενιαίο σώμα της αστυνομίας και όχι τα διάσπαρτα σώματα, αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και τα λοιπά».

Ο κ. Μπάρκας δήλωσε; «είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έστω και με μία ψήφο να είναι δεύτερο κόμμα. Γιατί δημοσκοπικά δεν βρισκόμαστε εκεί να είμαστε να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας. Αυτή τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί έναν ακρωτηριασμό, έχουν φύγει έντεκα βουλευτές. Όλοι μας θα κριθούμε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.
Δεν θα πω ότι πρέπει να είμαστε παραπάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών γιατί υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις. Πρέπει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσουμε όλοι μας, όλοι και όλες μας τη μάχη του να είμαστε δεύτερο κόμμα και να διεκδικήσουμε ό, τι το δυνατόν καλύτερο πό την εκλογική αναμέτρηση».

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα ΕΕΑ: Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά προβληματίζει έξι στα δέκα νοικοκυριά

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών

Νέος κώδικας προμήθειας ρεύματος και αερίου – Τι προβλέπει για τους καταναλωτές με χρέη