tvsantorini.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Φάμελλος στην ΕΡΤNEWS: Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που το έχουμε ψηφίσει όλοι

Κοινοποίηση

Η βάση θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα στο Συνέδριο, έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή Update και τον δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη. Ακόμα είπε ότι σήμερα έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας το έχουμε ψηφίσει, έχουμε μια πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο είπε «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή[…] δηλαδή τι έχουμε σήμερα; Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας, και ο Στέφανος ο Κασσελάκης, το έχουμε ψηφίσει. Δηλαδή νομίζω ότι υπήρχε μόνο ένα λευκό. Άρα έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους και από όλες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση αυτό. Αυτό εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Δίνω μια πρόταση, δηλαδή πάμε την Πέμπτη στο συνέδριο με ενιαίο κείμενο θέσεων που το έχουμε όλοι συμφωνήσει, που δίνει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία και είναι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατική και συνεκτική γιατί η κοινωνία δε θα περιμένει, θέλει λύσεις.».

Το θέμα δεν ήταν η αλλαγή προέδρου μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά ποιο κόμμα και με ποια πρόταση και προφανώς με ποια μέλη θα πάει στην επόμενη μέρα, αυτή την υποχρέωση δεν την αναιρεί κανένα ενδιάμεσο περιστατικό, τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Έχουμε πολλές συνεδριάσεις στις οποίες συζητάμε για πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Όμως νομίζω ότι έχουμε δώσει μια διέξοδο. Η διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι ότι το συνέδριο πρέπει να δώσει απάντηση στην ελληνική κοινωνία, ότι όλες και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ότι γι’ αυτό, για να υπάρχει κατανόηση, δημοκρατία και συντροφικότητα θα συζητήσουμε και σήμερα, ότι κανείς δεν θα μας στερήσει τη δυνατότητα να δώσουμε προοδευτική διέξοδο στην κοινωνία, γιατί θέλω να σας πω, αν ξεκινήσουμε από την ακρίβεια, από την ανασφάλεια, από τους αγρότες, από τους φοιτητές, από τα σοβαρά προβλήματα δικαίου και δημοκρατίας που αναδεικνύει το Ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να δοθεί μια απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης. Εγώ λοιπόν καταλαβαίνω την ευθύνη που έχουμε όλοι και όλες και την αναλαμβάνω και εγώ στο βαθμό που μου αναλογεί, αλλά και όλοι μας να έχουμε και σοβαρότητα, δηλαδή να συγκλίνουμε. Ακόμα και οι πολλές δηλώσεις στη δημοσιότητα δεν βοηθάνε πάντα. Εγώ θέλω να τα όργανα να έχουν μια απόφαση. Δηλαδή καλή είναι η πολυφωνία, αλλά η κοινωνία θέλει να δει πώς θα βρεθεί διέξοδος» είπε ακόμα.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι « θα σας πω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλούσε ποτέ μέσω τρίτου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει και έχει μιλήσει με μια συνταρακτική τοποθέτηση. Όταν ένας πολιτικός ηγέτης με την πορεία του Αλέξη Τσίπρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποχωρεί για να δημιουργήσει μια πολιτική τομή προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον εκπροσωπεί σε αρκετά φόρα, εν προκειμένω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει. Το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει είναι σαν να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει, Δηλαδή μας έχει αφήσει μια κληρονομιά που λέει ότι εγώ κάνω στην άκρη για το επόμενο κύμα. Γιατί πρέπει το επόμενο κύμα να δώσει λύση κυβερνητική στην Ελλάδα».

Κλείνοντας είπε ότι «πιστεύω πάντως ότι το κείμενο των θέσεων και η εισήγηση που έχουμε ετοιμάσει όλοι μαζί -όλοι μαζί ήμασταν όταν το ετοιμάσαμε, χωρίς διαφωνίες, – έτσι ώστε να υπάρχει προοδευτική διέξοδος στη χώρα και να μην έχουμε όλα αυτά τα εγκληματικά λάθη, θα έλεγα του κυρίου Μητσοτάκη είναι η ικανή και αναγκαία βάση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πιστεύω ότι κάθε φορά η δημοκρατική συζήτηση και η συντροφικότητα, αυτό που χαρακτηρίζει δηλαδή τα αριστερά κόμματα και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πάντα λύσεις, τόνισε.

Επίσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη κυβερνητική πρακτική, «να σταματήσει την εξέταση μαρτύρων η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ενώ δεν έχουν ακόμη εξεταστεί μάρτυρες πολύ σημαντικοί» ενώ μίλησε και για την πρόταση της εισαγγελικής αρχής στη δίκη για το Μάτι για την αθώωση της Ρένας Δούρου λέγοντας ότι «αποκαλύπτει την πολύ μεγάλη ποσότητα λάσπης και πολέμου που δέχτηκε η Ρένα Δούρου και πίσω από αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν άδικο, ήταν μια άδικη επίθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση περιμένω να δω και το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, αλλά οφείλω να το σχολιάσω».

Τι είπε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η κινητοποίηση των αγροτών στηρίζεται σε πραγματικά αιτήματα. Θεωρώ ότι είναι αιτήματα δίκαια που συσχετίζονται με τη μείωση του κόστους παραγωγής, άρα σχετίζονται και με το ποιες είναι οι τιμές που οι καταναλωτές βρίσκουν στα ράφια. Είναι λοιπόν αιτήματα που μπορούν να βοηθήσουν και τους αγρότες να μείνουν στην ύπαιθρο και να έχουμε αγροτική παραγωγή, αλλά και τους πολίτες και τους καταναλωτές να έχουμε χαμηλού κόστους προϊόντα. Διότι υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Και τα αιτήματα των αγροτών σε πολύ μεγάλο βαθμό συσχετίζονται και είναι παρόμοια με αυτά που ζούμε όλοι. Δηλαδή κόστος καυσίμων, γιατί η αισχροκέρδεια στο καρτέλ των καυσίμων και των διυλιστηρίων είναι τεράστια και τα δισεκατομμύρια των κερδών των δύο διυλιστηρίων είναι προκλητικά. Γι’ αυτά μάλλον υπάρχει πάτος στο βαρέλι από ότι λέει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά δεν υπάρχει για να έχουμε φτηνότερα καύσιμα. Επίσης για το ρεύμα, που είναι επίσης πολύ σοβαρό το αίτημά τους, συσχετίζεται και αυτό με αυτό που νοιώθουν όλοι οι καταναλωτές αλλά και όλες οι επιχειρήσεις. Και νομίζω ότι και τα υπόλοιπα, από τις αποζημιώσεις μέχρι τον κίνδυνο της αγροτικής περιουσίας που κινδυνεύει και αυτή από τον πτωχευτικό κώδικα του κυρίου Μητσοτάκη Τα αιτήματα όλα είναι νομίζω πραγματικά και ρεαλιστικά και μέχρι τώρα η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης έχουν περιοριστεί σε μία αποσπασματική αντιμετώπιση. Δηλαδή πριν από 15 μέρες είπανε κάτι για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Μετά από 10 μέρες είπαν κάτι για το ρεύμα. Αυτό το μπρος πίσω δείχνει και την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν έχει και στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη».

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα – Στο 1% το περιθώριο με τα Γερμανικά

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Ετήσια συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από όλα τα νησιά