tvsantorini.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Orange Water στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Κοινοποίηση

Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory) στη Βλυχάδα, τα εγκαίνια της δεύτερης δράσης που παρουσιάζει το φεστιβάλ Orange Water στο νησί.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Κάτωνας Ασιμής, Γιώργος Γυπαράκης, Frans Horbach, Ελένη Ζούνη, Μαριγώ Κάσση, Μελίνα Καχριμάνη, Πελαγία Κυριαζή, Χρήστος Κωτσούλας, Frank Lenferink, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Nieuwold Anja, Eva Petric, Λίλα Πολενάκη, Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, Bert van Santen, Walter Simon, Γιώτα Σκαρβέλη, Μαρία Σχινά, Απόστολος Φανακίδης, Digna Weiss, Ruud Venekamp, Barbara de Vries

Επιμέλεια : Αποστόλης Ζολωτάκης

Eπιλογές έργων Ελλήνων και Ολλανδών εικαστικών καλλιτεχνών από τον κύκλο δράσεων με τίτλο “Fata Morgana” παρουσιάζονται στο πλαίσιο της δράσης που ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών.

Το Orange Water τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συνολικά στη δράση συμμετέχουν 65 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana”.

“Fata Morgana”, εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.

Ωράρια Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00- 20:00

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τις επιπτώσεις των μικροπλαστικών στον ανθρώπινο οργανισμό

ΚΚΕ για συνέντευξη Πρωθυπουργού: Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πολιτική της ΕΕ και τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου

Γάμος ομόφυλων – Μήνυμα Κασσελάκη προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι»