tvsantorini.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Ένθετο Υγεία: Πιλοτικό κέντρο τραύματος επιπέδου Ι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κοινοποίηση

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των νέων από 5 έως 29 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τραύματα από τροχαία σύγκρουση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή και μόνιμη αναπηρία.

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τραύματος στην Ελλάδα, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετατρέπεται σε Πιλοτικό Κέντρο Τραύματος επιπέδου Ι. Στόχος η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και την διασφάλιση της επιβίωσης του Έλληνα τραυματία.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Εγκαύματα. Η 4η σοβαρότερη αιτία τραυματισμού


Τα εγκαύματα αποτελούν μία από τις πιο συχνές και καταστροφικές μορφές τραυματισμού. Οι ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα απαιτούν άμεση και εξειδικευμένη φροντίδα με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η νοσηρότητα και η θνητότητά τους.
Η καταστροφή που προκαλείται από το εγκαυματικό τραύμα δεν επηρεάζει μόνο την επιφάνεια του δέρματος, αλλά και όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Παγκοσμίως το έγκαυμα είναι η 4η αιτία τραυματισμών μετά από τη σύγκρουση μηχανοκίνητων οχημάτων, τις πτώσεις και τη βία. Υπολογίζεται πως η συχνότητα του συνόλου των εγκαυμάτων στις δυτικές χώρες ανέρχεται περίπου σε 20/100.000 κατοίκους. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το σύνολο των εγκαυματιών φθάνει τους 50/100.000 κατοίκους. Η συχνότητα εμφάνισης των εγκαυμάτων διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία καθώς το 67% των εγκαυμάτων συμβαίνει σε ηλικίες 16-64 ετών. Το 43-48% των εγκαυμάτων συμβαίνει στο χώρο του σπιτιού, το 15-30% στο δρόμο και ένα 26% περίπου στους εργασιακούς χώρους.

Δωρεάν τηλεφωνικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών

Δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς παρέχονται σε καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Όσοι επιθυμούν να λάβουν στήριξη μπορούν να καλούν στη γραμμή 215215212. Οι συνεδρίες γίνονται τηλεφωνικά, διαρκούν περίπου 45 λεπτά και αν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, το άτομο που καλεί παραπέμπεται σε ειδικό ψυχικής υγείας.

Πηγη:ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξαήμερη εργασία: Ποιους αφορά – Προϋποθέσεις και αμοιβές

Ο Μανώλης Εμμανουήλ βυθίζεται στην παιδικότητα που κάποτε είχαμε

«Δράση 18+»: Στηρίζοντας τo μέλλον των ασυνόδευτων παιδιών